Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

vrijdag 20 april 2018

Minikas of miniserre om plantjes op te kweken

Transparante opbergbox als miniserre of minikas

Gebruik een transparante opbergbox als miniserre of minikas om je plantjes op te kweken. Dikwijls gooien mensen zo’n box weg omdat er bijvoorbeeld een handvat stuk is. Door de box te hergebruiken als broeikas verminder je de afvalberg.
Overdag haal je het deksel van de opbergbox en kunnen de plantjes veel zonlicht vangen dankzij het doorzichtig plastic. Dan gaan ze geen extra lange, zwakke stengels vormen zoals ze doen als ze binnenshuis opgekweekt worden. ’s Nachts doe je het deksel er op zodat de plantjes beschermd zijn tegen de slakken. Het voordeel van ze buiten te laten tijdens de nacht is dat ze wennen aan de frissere nachttemperaturen. Op die manier krijg je sterkere planten om later in volle grond of in een bloempot uit te planten.

Transparante opbergbox als miniserre of minikas

Indien nodig kan je overdag wat gaas boven de open box leggen als je plaaginsecten wil tegenhouden. Dat kunnen bijvoorbeeld koolwitjes zijn die eitjes willen leggen op koolplantjes. Uit die eitjes komen dan de gevreesde rupsen die de plantjes opvreten. Ook de koolvlieg, preivlieg, uienvlieg en alle andere vliegende of kruipende beestjes die het gemunt hebben op je jonge plantjes worden door dit gaas tegengehouden.

Transparante opbergbox als miniserre of minikas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten