Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

dinsdag 31 maart 2020

Coronawandeling voor je gezondheid

Coronawandeling stadsnatuur plataan

In deze coronatijden is het moeilijk om voldoende in beweging te blijven. Iedereen is in thuisquarantaine om de virusverspreiding tegen te gaan. Wie een tuin heeft kan natuurlijk thuis nog genoeg actief bezig zijn in open lucht maar wie een moestuin heeft in een volkstuin of samentuin mag daar niet meer komen wegens de coronamaatregelen. Ook wie op een appartement woont kan niet in een tuin terecht.

Gelukkig heeft iedereen wel de mogelijkheid om in zijn of haar eigen omgeving te wandelen. Dat kan het park, de dorpsrand, het stadscentrum of gelijk wat zijn. Zolang je maar de regels van social distancing respecteert en 1,5 meter van andere personen blijft.
Een ecotuinliefhebber opent de ogen tijdens zo’n coronawandeling en ziet dan vaak hoe verrassend mooi de natuur is in een stad of gemeente. Op deze foto’s kan je wat van onze eigen impressies zien. Blijf wandelen! Blijf gezond! Hopelijk mag iedereen snel weer ecotuinieren.

Coronawandeling bosanemoon stadsnatuur

Coronawandeling klein hoefblad stadsnatuur4 opmerkingen:

 1. Wij zitten heel de dag in onzen hof ;), en moesten we daar genoeg van krijgen dan is Landschap De Liereman vlakbij, dus...genieten van de kleine gelukjes. Mensen missen is erger, de rest valt best mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit ook de ganse tijd in mijnen hof. Geen tijd om te gaan wandelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit je of werk je in uwen hof? ;-)

   Bij nieuwe plantjes gebruiken wij vanaf nu een plantafstand van 1,5 m. Dat oogt rustgevender. :-)

   Verwijderen