Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

dinsdag 19 juli 2011

Ecologisch tuinieren voor dummies

Ecologisch tuinieren wordt snel voorgesteld als tijdrovend en moeilijk. Het tegendeel is nochtans waar. Ecologisch tuinieren is niet moeilijk maar veel mensen laten zich te snel leiden door reclameboodschappen en programma’s op televisie. De juiste informatie over ecologisch tuinieren is echter niet gemakkelijk te vinden. Als we vrienden en kennissen aanspreken over ecologisch tuinieren dan valt ons op dat er een groot gebrek is aan eenvoudige maar doeltreffende informatie.

Met onze blog willen we daarom tips aanreiken die we zelf uitgetest hebben in onze tuin. We zijn er van overtuigd dat concrete informatie over werkwijze en materialen veel mensen zal helpen om zelf de stap te zetten naar een ecologische tuin.


We lezen veel over het onderwerp en speuren het internet af naar originele en interessante tips, ook op buitenlandse websites waar de invalshoek soms verschillend is. Een ecologisch tuinier ben je niet, je wordt het. We willen onze kennis met jullie delen en we hopen dat er op deze blog ook interessante reacties komen zodat ook wij nog kunnen bijleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten