Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

dinsdag 4 december 2012

Maak je eigen zonlicht

Zo halfweg november vallen we even stil. De zomervakantie is een verre herinnering, de zonnige tuindagen en de lange natuurwandelingen zijn verleden tijd. Je vertrekt in het donker naar je werk, je komt thuis in het donker, in het weekend is het koud en nat ... en dan moet de winter nog beginnen. Hebben jullie ook het gevoel dat je batterij leeg is? Dat gevoel heeft een naam, het heet winterblues.

De oorzaak hiervan is een tekort aan daglicht. Je hebt een minimum aan helder daglicht nodig om goed te functioneren. In de huidige maatschappij waar we vooral in de winter voortdurend binnenzitten geraken we niet aan dat minimum. Dat heeft een slechte invloed op ons bioritme en ons humeur.

Philips EnergyLight EnergyUp lichttherapie Wake-Up light

Sinds enkele jaren hebben we dit probleem gelukkig opgelost. Vanaf oktober maken we ons eigen zonlicht bij het ontbijt en tijdens het avondeten. Dan zetten we onze EnergyLight lamp van Philips op de eettafel. Die speciale lamp geeft ons het nodige licht dat we via de zon niet meer kunnen krijgen. Enkele dagen na de start van de lichtkuur voel je al het effect op je humeur. Na een paar weken voel je je zelfs even goed als in de zomer. Je hebt geen last meer van een winterdip. Je voelt je weer fit en opgewekt.
En om ecologisch te leven heb je net véél energie nodig en moet je goedgehumeurd zijn!

Meer informatie over de EnergyLight lamp en lichttherapie vind je via deze link: KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten