Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

woensdag 12 december 2012

Schoonmaken met ecologische doeken


Toen wij een tijdje geleden schreven over de ecologische doeken van E-cloth om ramen te wassen vroeg een fan of zij dit ook in Nederland kon kopen. Ecotuinweetjes ging googlen en vond dat een firma die doekjes eind 2012 in Nederland zou lanceren. We wezen hen op onze positieve ervaring in België en prompt kregen we een poetspakket opgestuurd om even uit te testen.

De rode allesreinigende doek beweert alle gladde, harde oppervlakten vrij te maken van vet, onzuiverheden en bacteriën dankzij de weeftechniek met 480 000 vezels per vierkante centimeter. We staakten meteen alle poetswerkzaamheden en lieten onze badkamer gedurende een maand lekker vuil worden. Een betere testomgeving was niet mogelijk.

E-Cloth allesreinigende doek E-Cloth allesreinigende doek
E-Cloth allesreinigende doek E-Cloth allesreinigende doek

Onze test was positief. Vuil en vet werd mooi uit de lavabo verwijderd door de rode doek die je eerst nat moest maken en dan wat moest uitwringen om te gebruiken. Hetzelfde effect kregen we bij het proper maken van het bad.
Ecotuinweetjes zou echter Ecotuinweetjes niet zijn als zij niet probeerden om de handleiding van E-cloth koppig te overtreden. We besloten om de lichte kalkaanslag op de lavabo te verwijderen, ook al dient het doekje daar niet voor.
En ja, tot onze verbazing kregen we ook de kalkaanslag weg, weliswaar door harder en meer te wrijven dan normaal. De speciale weeftechniek zorgde echter dat er geen krassen op het ‘glazuur’ kwamen en dat is zeker een pluspunt.

Het andere doekje is een blauwe glas- en polijstdoek. Hij is geschikt om lichte vetvlekken en vingerafdrukken van glazen wanden, spiegels en spiegelende oppervlakten te verwijderen zonder dat het doekje nat moet worden gemaakt. Ook het blauwe doekje deed wat het beloofde.

De E-cloth doekjes krijgen dus van Ecotuinweetjes een goede score vanwege hun schoonmaakkracht zonder giftige schoonmaakmiddelen.
Je kan de poetsdoeken makkelijk bestellen via internet op www.bol.com. Tik het woord e-cloth in op hun zoekmachine en je komt meteen bij het juiste artikel.

E-Cloth allesreinigende doek, microvezel


3 opmerkingen:

  1. Een poetspakket, er zijn eigenlijk wel leukere dingen om aan te krijgen! Ziet er wel een wonderdoekje uit!
    ps mijn blog is ondertussen verhuist hint hint

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n ecologisch poetspakket is eigenlijk een kettingcadeau: als je dit krijgt én gebruikt, mag je van Moeder Natuur een extra cadeau kiezen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen