Lijfspreuk

"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten"
(Filip Muylle - Bliss)

woensdag 17 oktober 2012

Ramen wassen zonder schoonmaakmiddel

Hoe langer de herfst duurt, hoe minder we in de tuin bezig zijn. Vanaf nu genieten we van de tuin vanuit de woonkamer. Daarom is het in deze periode heel belangrijk om heldere ramen te hebben die uitkijken op je tuin. Een chemisch product gebruiken om de ramen schoon te maken is niet ecologisch want de afvalstoffen blijven achter in de natuur waar ze op termijn schadelijk zijn voor planten, dieren en mensen. Ecologische schoonmaakmiddelen zijn al veel minder schadelijk maar als je de impact op het milieu tot nul wil herleiden, is er nog iets anders nodig.


Wij reinigen onze ramen met gewoon water en twee speciale doeken van het merk E-cloth. Het systeem werkt snel, eenvoudig en milieuvriendelijk.
Vul een emmer met heet water uit de kraan. Dompel de grof geweven bleekgroene doek in het water. Gebruik hierbij plastieken handschoenen als je het water te warm vindt. Wring de doek een beetje uit en maak er de ramen mee schoon. De speciale weeftechniek met superfijne vezels zorgt dat zelfs het kleinste vuildeeltje wordt meegenomen door de vod.

Grof geweven bleekgroene doek om te reinigen

Daarna maak je de ramen droog met de fijngeweven donkergroene doek. Door de combinatie van warm water en de fijne vezels wordt alle water geabsorbeerd.

Fijn geweven donkergroene doek om te drogen

Je ramen zijn nu perfect helder. Vanaf dan kan je volop genieten van het herfstspektakel in je tuin!
Je kan de poetsdoeken makkelijk bestellen via internet op www.bol.com. Tik het woord e-cloth in op hun zoekmachine en je komt meteen bij het juiste artikel.

4 opmerkingen:

 1. Met regenwater heb je geen probleem met kalk-afzetting. Gebruik je leidingwater, voeg er dan een scheutje azijn aan toe.
  Zo werden ramen gewassen voor multinationals een mengseltje van azijn, ontvetter en parfum in een verstuiver met hip etiket begonnen adverteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar kan je die dingen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dit een drietal jaren geleden gekocht in de Bioplanet, de bioketen van Colruyt.

  BeantwoordenVerwijderen