Wat heb je
nodig? (voor 2 personen)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (neem wat extra voor het uitrollen)
- 125 gram koude boter, in blokjes
- 75 gram rozijnen
- 50 gram lichtbruine suiker voor het deeg
- 25 gram amandelbloem
- 6 grote appels (of 8 kleine)
- 1 losgeklopt ei
- snuifje zout
- 1 el citroensap
- 3 kl gemalen kaneel
- 2 el lichtbruine suiker om de appels te bestrooien
Meng het
zelfrijzend bakmeel met de 50 gram suiker en de blokjes boter in een kom. Voeg
het ei en zout toe en kneed tot een bal. Draai de bal in vershoudfolie en leg
minimum 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de
oven voor op maximaal 175 graden. De bakplaat meet ongeveer 40 op 30 cm. Schil
ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in niet te kleine
stukken stukjes. Wij snijden de appel in kwartjes en elk kwartje snijden we nog
eens in 3 stukken. Giet het citroensap over de appels en voeg de kaneel en de 2
el suiker toe en meng goed door elkaar. Snijd twee stukken bakpapier in de
grootte van de bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een stuk
bakpapier. Leg het tweede stuk bakpapier er bovenop. Zo rol je het deeg
makkelijk uit. Leg het dan op de bakplaat en verwijder het bovenste bakpapier.
Strooi de
amandelbloem over het deeg. Schep er de stukjes appel op en laat ongeveer 0,5
cm van de rand vrij. Verdeel ook de rozijnen erover en druk zachtjes aan. Zet
ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Regelmatig controleren of de
randjes van het deeg niet te donker worden. Haal de plaattaart uit de oven en
laat afkoelen. Snijd hem daarna in stukken. Deze reuze appeltaart is heel makkelijk te snijden met een pizzaroller of pizza rolmes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten