Lijfspreuk
"Tuinieren is de meest therapeutische, ecologische en opstandige daad
die je voor jezelf, je gezin en de maatschappij kan verrichten" (Filip Muylle - Bliss)
zaterdag 29 februari 2020
Vitaminen in de winter door kiemgroenten te eten
Om weerstand op te bouwen tegen het Coronavirus en meer onschuldige virussen is het onder andere van belang om preventief voldoende vitamine C in te nemen. Dat is niet zo gemakkelijk tijdens de winter want er is niet veel fruit ter beschikking. Uitzondering zijn de sinaasappelen. Wil je echter vitamine C van bij ons innemen dan is de enige oplossing om groentenzaden te laten ontkiemen en die piepjonge scheutjes op te eten. Die zitten namelijk vol ascorbinezuur - de meer wetenschappelijke naam voor vitamine C.
Wij hebben al een lekker potje verse groentenkiemen gekweekt en ze smaken heerlijk! Het gaat om scheuten van Japanse radijs, rucola, brocolli en fenegriek. Kweken maar!
Labels:
coronavirus,
groenten,
wintergroente
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Superfood...en best lekker. Ik vind het ook altijd mooi om te versieren... Mooi gezond dus.
BeantwoordenVerwijderen