Droog je aromatische kruiden in de winter op de verwarming in de living. Aangezien de verwarming in de winter sowieso werkt, bespaar je de energie die je anders extra verbruikt bij het drogen in een oven.
Wij passen dit veel toe bij groene
selder. Dikwijls wordt alleen de stengel gebruikt in de keuken en worden de
bladeren weggegooid. Dit doen wij niet. Wij drogen de blaadjes en malen ze dan
in een vijzel. Andere kruiden die zich in de winter lenen om te drogen zijn
peterselie en laurier.
Zo gaan wij te werk bij het drogen van de groene selderblaadjes. Eerst leggen we de verse selderblaadjes op een taartrooster.
Na enkele uren zijn de blaadjes al zichtbaar verschrompeld.
Na één of twee dagen zijn de kruiden voldoende droog en kan je malen in de vijzel. Daarna doe je ze in een afsluitbaar glazen potje. Wij gebruiken oude potjes van kruiden die we ooit in de winkel kochten. Vergeet niet om de naam van het kruid op het potje te schrijven. Anders vind je nooit meer de groene selder terug tussen alle andere groene kruiden. ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten