Met de hittegolf in zicht is het goed om snel je eigen
Cassis te bereiden met je zelfgekweekte Zwarte Bessen. Ideaal voor een
verfrissende aperitief.
Ingrediƫnten:
1 liter alcohol 40%, 1 kg zwarte bessen (afgerist en
gespoeld), enkele blaadjes van de bessenstruiken, 375 g suiker.
Recept:
Doe de bessen en de blaadjes in een glazen bokaal. Giet de
alcohol erover en sluit de bokaal. Laat drie maand trekken op een koele en
donkere plaats. Na drie maand giet je het mengsel door een zeef. In een kookpot
meng je de suiker met een halve liter water. Breng aan de kook en laat vijf
minuten borrelen. Zo krijg je suikersiroop. Giet de suikersiroop na afkoelen
bij de alcohol. Giet alles in een propere bokaal en laat opnieuw drie maand
trekken.
In januari 2019 kan je dan je eigen Kir bereiden, als je tenminste vandaag aan de slag gaat. ;-) Voor de komende hittegolf zal je een andere dorstlesser moeten zoeken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten